Bismillahirrahmanirrahim

"Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani" - Surah Al-fatihah : ayat 1

Pencari Jiwa-jiwa Muda

"Andai Islam seperti sebuah bangunan usang yang hampir rebah, maka akan ku berjalan ke seluruh dunia mencari jiwa2 muda. Aku tidak ingin mengutip dengan ramai bilangan mereka, tapi aku inginkan hati-hati yang ikhlas untuk membantuku dan bersama membina kembali bangunan usang itu menjadi sebuah banggunan tersergam indah.."- Imam Hassan Al Banna

Generasi Awal Sek Tahfiz Al-Islah

"Sesungguhnya aku amat meridui seorang pemuda/pemudi yang tidak tidur lena kerana memikirkan masalah ummah.." - Imam Hassan Al Banna

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Selasa, 1 September 2009

Aktiviti Hari Ini

12 Ramadhan 1430 bersamaan 2 September 2009

08.00pagi : Ke Pejabat

12.00tgh : Ceramah Ihya Ramadhan Sekolah Menengah Taman Selasih

09.00mlm : Tarawikh dan Tazkirah Surau Kg.Jawa Butterworth

13 Ramadhan 1430 bersamaan 3 September 2009

08.00pagi : Ke Pejabat

03.00ptg : Ceramah Ihya Ramadhan Jabatan Kerja Raya Kepala Batas

05.30ptg : Ceramah Ihya Ramadhan Sekolah Menengah Teknik Nibong Tebal

09.00mlm : Tarawikh dan Tazkirah Surah Taman Kuala Bekah

* Doakan agar saya sentiasa diberi kekuatan dan hidayah untuk meneruskan perjuangan ini.

Ramadhan Al-Mubarrak 3

Kesyukuran kehadrat Allah s.w.t kerana masih lagi mengekalkan nikmat iman dan Islam seterusnya dapat menjalani ibadah puasa pada hari ini. Tanpa kita sedari begitu pantas masa berlalu kini kita sudah berada di fasa kedua bulan Ramadhan. Di dalam sebuah hadis Rasulullah s.a.w memaklumkan kepada kita bahawa "Bulan Ramadhan itu awalnya rahmat, pertengahannya keampunan Allah dan pada akhirnya jaminan selamat daripada neraka Allah". Oleh itu marilah kita mempertingkatkan lagi amalan ibadah kita kepada Allah sebelum Ramadhan meninggalkan kita.

Diantara amalan yang amat disukai Allah ialah berdoa. Allah s.w.t mengira mereka yang tidak mahu berdoa sebagai orang yang sombong kerana seolah-olah merekalah yang hebat dan tidak perlu kepada pertolongan Allah s.w.t. Sepanjang bulan Ramadhan doa diangkat dan dimustajabkan melebihi bulan-bulan yang lain. Oleh itu marilah kita mengambil peluang ini untuk membanyakkan doa agar hajat baik kita dikabulkan Allah dan malah mendapat redha Allah s.w.t. Apakah doa yang sepatutnya kita doakan didalam bulan Ramadhan ini? Siapakah orang yang doanya dikabulkan Allah? Siapa pula yang doakan mereka ditolak? Insyallah saya akan bincangkan di dalam pada waktu yang insyallah. Yang penting sekarang ini marilah kita banyakkan berdoa dan beramal ibadah sebelum Ramadhan berlalu pergi. Salam Ramadhan dan salam persahabatan. wassalam.