Bismillahirrahmanirrahim

"Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani" - Surah Al-fatihah : ayat 1

Pencari Jiwa-jiwa Muda

"Andai Islam seperti sebuah bangunan usang yang hampir rebah, maka akan ku berjalan ke seluruh dunia mencari jiwa2 muda. Aku tidak ingin mengutip dengan ramai bilangan mereka, tapi aku inginkan hati-hati yang ikhlas untuk membantuku dan bersama membina kembali bangunan usang itu menjadi sebuah banggunan tersergam indah.."- Imam Hassan Al Banna

Generasi Awal Sek Tahfiz Al-Islah

"Sesungguhnya aku amat meridui seorang pemuda/pemudi yang tidak tidur lena kerana memikirkan masalah ummah.." - Imam Hassan Al Banna

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Isnin, 29 November 2010

Suasana Hari Pendaftaran Kem Hafazan Kali ke 6


Segala puji bagi Allah yang telah mengizinkan program kem hafazan kali berjaya diadakan. Walaupun pada mula mereka yang mendaftar melalui talian sms mencecah 180 orang namun yang hadir hanyalah 150 orang. Namun begitu saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada yang sudi mendaftarkan anak pada kami dan menganggap penghantaran anak-anak tuan puan kepada kami merupakan satu amanah yang wajib kami tunaikan. Insyallah kami akan sedaya upaya mendidik anak-anak tuan puan menjadi anak-anak yang soleh dan sekurang-kurangnya dapat menghafaz sedikit daripada Al-Quran dan seterusnya menghayatinya. Surah pilihan untuk kali ini ialah hafazan surah As-sajdah yang mempunyai 30 ayat dengan panjangnya 3 muka surat. Terdapat pelajar yang telah menghafaznya dan kepada mereka ini kami wajibkan mengulang dan menghafaz makna-maknanya secara lengkap.


Suasana hari pendaftaran berjalan dengan meriah dan baik sekali dengan ucapan daripada saya dan penyerahan para peserta kepada Kem Komandan Tuan Akmal Md Ali. Moga Allah memberi kekuatan kepada para peserta untuk menghabiskan perjuangan mereka menghafaz dan menghayati Al-Quran sehingga tamat kem ini. Kepada para waris saya mengharapkan pengorbanan perasaan agar dapat berpisah buat sementara waktu dengan anak-anak peserta. Tuan puan tidak digalakkan untuk menziarahi para peserta kerana emosi mereka akan terganggu dan memberi kesan kepada tumpuan hafazan mereka. Moga Allah bersama kita di mana sahaja kita berada dan memelihara anak-anak kita amin ya rabbalalamin.