Bismillahirrahmanirrahim

"Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani" - Surah Al-fatihah : ayat 1

Pencari Jiwa-jiwa Muda

"Andai Islam seperti sebuah bangunan usang yang hampir rebah, maka akan ku berjalan ke seluruh dunia mencari jiwa2 muda. Aku tidak ingin mengutip dengan ramai bilangan mereka, tapi aku inginkan hati-hati yang ikhlas untuk membantuku dan bersama membina kembali bangunan usang itu menjadi sebuah banggunan tersergam indah.."- Imam Hassan Al Banna

Generasi Awal Sek Tahfiz Al-Islah

"Sesungguhnya aku amat meridui seorang pemuda/pemudi yang tidak tidur lena kerana memikirkan masalah ummah.." - Imam Hassan Al Banna

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Sabtu, 30 April 2011

Islamlah wahai saudaraku pasti kau akan selamat

Malam kelmarin satu majlis pengislaman seorang yang beragama Budhha telah berjaya dilaksanakan. Sebelum pengislamannya sempat saya terangkan beberapa perkara berkaitan cara solat bagi mereka yang baru memeluk Islam dan tanggapan salah masyarakat melayu terhadap golongan mualaf. Pemikiran orang melayu seolah-olah Islam milik orang melayu juga sempat saya sentuh. Pagi tadi ceramah di Dewan Serbaguna Simpang tiga Tg.Berembang Nibong Tebal dengan tajuk Taat kepada Allah, Taat kepada Rasul dan Pemimpin Yang Adil. Dalam ceramah tersebut saya menyentuh juga isu sumpah mubahalah yang berlaku. Saya dengan jelas mengatakan bersumpah ini adalah ajaran sesat yang cuba dihalalkan dan inilah kerja syaitan. Sanggup mereka buat amalan sesat ini di dalam masjid sebagai rumah Allah? Orang melayu memang akan tertarik dengan sumpah. Tuduh orang berzina lepas tu tidak payah bawa empat orang saksi, cuma cukup dengan bersumpah. Hukum agama mana yang dipakai? Itulah persoalan saya kepada masyarakat.