Bismillahirrahmanirrahim

"Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani" - Surah Al-fatihah : ayat 1

Pencari Jiwa-jiwa Muda

"Andai Islam seperti sebuah bangunan usang yang hampir rebah, maka akan ku berjalan ke seluruh dunia mencari jiwa2 muda. Aku tidak ingin mengutip dengan ramai bilangan mereka, tapi aku inginkan hati-hati yang ikhlas untuk membantuku dan bersama membina kembali bangunan usang itu menjadi sebuah banggunan tersergam indah.."- Imam Hassan Al Banna

Generasi Awal Sek Tahfiz Al-Islah

"Sesungguhnya aku amat meridui seorang pemuda/pemudi yang tidak tidur lena kerana memikirkan masalah ummah.." - Imam Hassan Al Banna

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Rabu, 4 Ogos 2010

Gambar Anak-Anak Didikku


Sahabat Seperjuangan....

Bertolong-tolongan dalam perkara kebaikan dan taqwa dan jangan pula bertolong-tolongan dalam perkara dosa dan permusuhan. Semua orang tahu sama ada ustaz atau bukan ustaz, para alim ulama atau orang biasa dan awam semuanya tahu tentang hakikat ini. Tetapi kenapa masih ada yang tidak melaksanakannya. Di dalam perjuangan Islam ramai sahabat dan ramai juga musuh. Tetapi kadang-kadang yang musuh boleh jadi kawan dan yang kawan pula boleh jadi musuh. Sejarah telah mengajar kita agar berwasapada sentiasa kerana ada mereka yang asalnya bersahabat malah kadang-kadang lebih akrab dengan ikatan kekeluargaan. Lihat sahaja yang terjadi dengan Nabi Musa a.s dan Firaun. Bukankah Firaun itu asalnya ayah angkat nabi Musa a.s? Akhirnya yang terjadi? Lihat juga kisah nabi Yusuf a.s, bagaimana abang-abang sendiri cuba membunuhnya. Bukankah mereka itu saudaranya? Bagaimana pula dengan Nabi Nuh dan anak-anaknya? Abu Lahab yang menyanjung Rasulullah pada asalnya, menjadi musuh no1 menentang Rasulullah s.a.w. Begitulah juga dengan musuh ianya boleh bertukar menjadi kawan dan sahabat. Ini boleh dilihat betapa ramai dikalangan sahabat Rasulullah s.a.w yang pada asalnya musuh telah bertukar menjadi sahabat. Siapa mereka yang bernama Khalid Al-Walid, Ikrimah Abi Jahal, Abu sufyan dan banyak lagi.

Kepada rakan-rakanku sekalian marilah kukuhkan ukhwah antara kita dan eratkan hubungan antara kita untuk meneruskan perjuangan ini. Ingatlah dengan perjuangan ini kita mulia dan bukanlah perjuangan ini mulia kerana kita. Berdoalah agar kita terus bersama mendaulatkan Islam tercinta walau di mana kita berada. Kepada para guru STAIL&SMART yang masih bersama tahniah dan syabas serta jutaan terima kasih kerana terus bersama membina dan mengukuhkan sekolah kita. Kepada mereka yang berhenti dan yang akan berhenti, saya ucapkan jutaan terima kasih atas segala jasa dan pengorbanan anda selama ini. Antum tetap di dalam doa kami dan teruskan perjuangan Islam ini di mana sahaja anda berada. Kita adalah sama cuma tidak serupa.

Salam Ukhwah Untuk Semua

Untukmu Islam Yang Kucintai.