Bismillahirrahmanirrahim

"Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani" - Surah Al-fatihah : ayat 1

Pencari Jiwa-jiwa Muda

"Andai Islam seperti sebuah bangunan usang yang hampir rebah, maka akan ku berjalan ke seluruh dunia mencari jiwa2 muda. Aku tidak ingin mengutip dengan ramai bilangan mereka, tapi aku inginkan hati-hati yang ikhlas untuk membantuku dan bersama membina kembali bangunan usang itu menjadi sebuah banggunan tersergam indah.."- Imam Hassan Al Banna

Generasi Awal Sek Tahfiz Al-Islah

"Sesungguhnya aku amat meridui seorang pemuda/pemudi yang tidak tidur lena kerana memikirkan masalah ummah.." - Imam Hassan Al Banna

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Jumaat, 18 September 2009

Sambutan Hari Raya

Alhamdulillah kita bersyukur ke hadrat Allah s.w.t kerana kita sudah menghampiri 1 Syawal. Kita bersyukur kerana kita berjaya bersama dengan Ramadhan kali ini. Namun begitu apakah Ramadhan kali ini telah menjanjikan anguerah takwa dan keampunan dosa? Pada kesempatan ini saya memohon berbanyak kemaafan kepada para pengunjung blog saya ini jika sepanjang penulisan saya ada yang menyingung perasaan dan tersalah kata. Saya juga memohon maaf kerana sudah lama tidak menulis dan mengemaskini blog saya ini. Ini adalah disebabkan kesibukan menyambut 10 hari terakhir. Hari ini saya gagahkan diri untuk menulis sedikit beberapa panduan menyambut hari raya buat tatapan para pembaca sekalian. Panduan menyambut hari raya ini ada yang mengikut sunnah dan ada mengikut kebiasaan kehidupan kita di Malaysia. Tidak menjadi salah jika budaya sambutan di Malaysia kita ikuti jika ia tidak bercanggah dengan kehendak agama. (Nampaknya saya terpaksa berhenti menulis sebentar nanti malam saya sambung semula kerana sudah waktu asar dan hendak ke pasar Ramadhan pula)